ISO 17025 – Διαπίστευση Εργαστηρίων

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΚΑΙ ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ISO 17025:2017

Το ISO 17025 είναι το πρότυπο για τα εργαστήρια που διενεργούν εργαστηριακές δοκιμές και αναλύσεις. Η εφαρμογή του προτύπου βοηθά το εργαστήριο δοκιμών να τεκμηριώνει την ακρίβεια και την εγκυρότητα των αποτελεσμάτων που εκδίδει μέσα από αυστηρούς κανόνες τεκμηρίωσης και ιχνηλασιμότητας. Η πιστοποίηση του προτύπου πραγματοποιείται από τον κρατικό φορέα για την Ελλάδα, το Εθνικό Συμβούλιο Διαπίστευσης (ΕΣΥΔ).

 

Επικύρωση Μεθόδων και Αβεβαιότητα Μετρήσεων

Η διαδικασία επικύρωσης των μεθόδων ανάλυσης και ο υπολογισμός της αβεβαιότητας των μετρήσεων αποτελούν δύο από τις σημαντικότερες και δυσκολότερες απαιτήσεις του προτύπου διαπίστευσης εργαστηρίων ISO 17025. Τα Αναλυτικά Εργαστήρια ΒΙΟΧΗΜΙΚΗ, έχουν πολύ μεγάλη τεχνική εμπειρία στην εφαρμογή του προτύπου ISO 17025 για τη διαπίστευση εργαστηρίων, καθώς έχουν επικυρώσει περισσότερες από 100 διαφορετικές παραμέτρους ανάλυσης στο πλαίσιο της εφαρμογής του προτύπου ISO 17025.

 

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ISO 17025

• Εγκατάσταση και εφαρμογή συστήματος ISO 17025:2017 – Διαπίστευση εργαστηριακών δοκιμών.
• Εκπόνηση της μελέτης του συστήματος και η εφαρμογή του θα αφορά τις δοκιμές που εκτελούνται στο εργαστήριο.
• Στο πλαίσιο εφαρμογής του συστήματος ISO 17025 θα γίνει εσωτερική εκπαίδευση του προσωπικού που θα συμμετέχει στις δοκιμές, θα επικυρωθούν οι δοκιμές του πεδίου και θα είναι έτοιμο να διαπιστευθεί επιτυχώς από το ΕΣΥΔ.

elEL